Izbornik

Trio gušt, vječiti zabavljači i najveselija grupa Dalmacije, dolazi na CMC festival u Vodice

Trio gušt, majstori scenskog nastupa, vječiti zabavljači i zasigurno najveselija grupa iz Dalmacije koja se može pohvaliti koncertima na gotovo svim kontinentima, predstavila je pjesmu i spot s kojom dolazi na CMC festival u Vodice – “Hej tugo”.

“Iskoristili smo korona-pust grad da bismo snimili neke kadrove, koje bi bilo nemoguće snimiti u normalnim uvjetima. Kombinirali smo Split i Dalmatinsku zagoru u kojoj se nalazi ova prelijepa vila u retro stilu.”, pojašnjava uvijek inspirativan Želimir Dundić Dundo.
Tijekom rada na singlu nastavili su surađivati sa slavonskim autorima, obnovivši davno otkrivenu ljubav Dalmacije i Slavonije čije prijateljstvo njeguju godinama, točnije još od glazbenog festivala Zlatne žice Slavonije u Požegi. Naime, režiju video spota potpisuje Marijo Krišto, dok je glazbu napisao Aleksandar Homoky, iza teksta pjesme stoji Nedo Zuban, a za aranžmane su zaslužni Aleksandar Homoky i Darijo Marunčić. Protagonistica video spota je slikarica Marina Drašković koja također radi u odgoju za predškolsku djecu.

Iako obilježen sjetnim tekstom, singl “Hej tugo” u isto je vrijeme zbog živog ritma preplavljen optimističnim prizvukom, ali i latino štihom kao novom komponentom u njihovom radu uz mnoštvo živih dionica na gitari i mandolini.

Foto: Nediljko Mrše