Izbornik

Mate Grgat počastit će publiku svojim prepoznatljivim tenorom

“Njegov tenor se ne zaboravlja”, kažu gotovo svi koji su barem jednom imali prilike čuti glas Mate Grgata. Klapsko pjevanje svladao je odavna, a sada publiku osvaja svojim solo izvedbama. Novu pjesmu “Ljubav i suze” predstavit će i na pozornici CMC festivala u Vodicama. Brža je to pjesma koja stiže nakon emotivne Matine proljetne balade “Dođe vrime”.

CMC festival je meni nešto potpuno novo, veseli me debitantski nastup. Pjesma mi je ljubavnog karaktera, dosta je brza, latino varijanta. Iznenadilo me da sam dio te priče koja je inače van mojih okvira i to mi je zanimljiv izazov. Po prirodi mog dosadašnjeg rada ne bi se reklo, ali volim izazove i brže stvari koje me potaknu da radim još više. Imao sam par nastupa u Vodicama, volim tamo otići i vratiti se, ali nisam još nastupao na tako velikoj pozornici. Sezona se otvara, ponijet ću dobru volju i vidimo se u Vodicama”, najavio je Mate svoj nastup.

Za Matin izlazak iz komfort zone sa, za njega netipičnom pjesmom, krivci su njegovi stalni suradnici: tekstopistkinja Alka Vuica, skladateljica i bivša „Frajla” Marija Mirković te aranžer i producent Hrvoje Domazet.

Foto: Sandra Mihaljević