Izbornik

CMC festival okupio više tisuća ljudi – spektakularnim nastupima više od 50 izvođača oduševilo publiku

14. izdanje najvećeg festivala zabavne i pop glazbe u regiji prošlog je vikenda na velikoj pozornici ugostilo najpoznatija imena regionalne glazbene scene. 

Prekrasne Vodice su i ovoga puta bile odličan domaćin zvijezdama i publici koji su na rivu došli iz cijele regije. Na atraktivnoj pozornici je kroz dva dana festivala svoj nastup imalo više od 50 izvođača, a svaki od njih je ostavio sjajan dojam na nikad brojniju publiku. Festival je otvoren 10. lipnja tradicionalnim isplovljavanjem festivalskog broda na kojem je predstavljena trostruka festivalska kompilacija sa svim pjesmama koje su izvedene na CMC festivalu, i “Gori ulica”, novi album jednog od najpoznatijih kantautora u regiji, Borisa Novkovića. Šibenskim arhipelagom su festivalskim brodom krstarili organizatori festivala, predstavnici CMC televizije, predstavnici medija, kolege glazbenici i prijatelji festivala.

Foto: Dario Njavro

Nakon koncertnog dana, kojega su odličnim nastupima obilježili Mia DimšićBoris NovkovićŽeljko Bebek i Damir Kedžo, 11. lipnja nastavljen je CMC festival press konferencijom u Perla baru u hotelu Olympia Sky gdje je predstavljen prvi album Plan B fondacije pod nazivom “Plan B Vol 1.”, zatim album pop kantautorice Nine Petković “Koraci” te novi album Petra Dragojevića “Za tebe, za mene” koji je objavljen samo dan prije za Croatia Records. Petar je predstavljanje obilježio i nastupom za okupljene na press konferenciji, a izveo je nove i stare hitove poput “Otvoren prozor”“Hvala što si tu” i “Samo jednom”.

Foto: Dario Njavro

Foto: Dario Njavro

Subotnje večeri su ispred mnogobrojne publike tradicionalno led na spektakularnoj pozornici probila legendarna Tri mušketira, hitom “Sve sam ti dao”, a publika je svojim ovacijama nagovijestila dobru sinergiju za sve nadolazeće izvođače i voditelje programa Edinu Pršić i Dalibora Petka. Nakon Tri mušketira su na pozornici CMC festivala powered by Calzedonia nastupili brojni izvođači među kojima su i zvijezde Željko i Zvone Bebek, Neda Ukraden, Mladen Grdović, Ivana Kovač, Feminnem, Jasmin Stavros u virtualnom duetu sa Žerom, Lidija Bačić Lille, Slavonske lole, Vladimir Kočiš Zec, Indira, Ljubavnici, Minea & Nika Zorjan, Mejaši, Učiteljice, Zlatko Pejaković i Ivan Martić Ivica, Matko Jelavić, Željko Krušlin Kruška i Žanamari. Tu su i povratnici Alya, Bojan Jambrošić, Cecilija, Dino Petrić, Davor Borno, Džentlmeni, Elio Pisak, Frano Pehar & Tarapana, Matíja, Meri Andraković, Mile Perkov i Igor Cukrov, Nina Donelli, Nina Petković te Petar Dragojević, kao i debitanti Brigita Vuco, Dino Memić, Fatmir Sulejmani, Gavrani, Ivan Sever, Kornelija, Maja Bajamić, Marija Jelovečki, Mate Grgat, Mor Roll i Vedran Roguljić.

Foto: Dario Njavro

Foto: Dario Njavro

Foto: Dario Njavro

Časopis Story kao glavni medijski pokrovitelj na pozornici je dodijelio nagradu Hit festivala 2022. koja je po odabiru čitatelja pripala pjesmi “Za šaku ljubavi” Mladena Grdovića. Nagradu je uručila Ena Domić, glavna urednica Storyja. Medijski pokrovitelj, festivalski radio – Radio Ritam i udruga Jadranskih radija odabrali su najbolju pjesmu 2022. godine, a to je “To se desi” Ivane Kovač. Nagradu je uručila direktorica marketinga Radio Ritma, Ankica ArbutinaMarko Kutlić je dobio nagradu CMC televizije za hit prošlogodišnjeg festivala, odnosno za najemitiraniju festivalsku pjesmu 2021. godine, “Budi moja noć”, koju mu je uručio Mario Kovač, direktor CMC festivala.

Foto: Dario Njavro

Foto: Dario Njavro

Foto: Dario Njavro

Program je sjajnim povratničkim koncertom zaključila pop grupa Feminnem te legendarne Slavonske loleZavršeno je 14. izdanje CMC festivala, Vodice su još jednom bile vrhunski domaćin brojnim izvođačima, ali i nikad raspoloženijoj publici koja je uz izvođače zaslužna za popularnost ovog velikog festivala. Zahvaljujemo svim sponzorima, medijskim pokroviteljima i svima onima koji su na bilo koji način doprinijeli održavanju ovogodišnjeg festivala. Dogodine smo ponovno u Vodicama na jubilarnom, 15. izdanju!