Izbornik

CMC FESTIVAL VODICE 2013. (peto izdanje)

15. lipnja je u Vodicama održan peti CMC festival, najveći do sada po broju izvođača i posjetitelja na vodičkoj rivi. Na velikom se stageu u dvosatnom showu koji je uživo prenosila CMC televizija izmijenilo čak 28 izvođača, a najveći su pljesak publike zaslužili Jelena Rozga i domaća klapa Godimenti koja je s Jusom Ronom izvela pjesmu “Nazovi me svojim”. Klapska r ‘n’ b suradnja Godimenata i američkog košarkaša rezultirala je vriskom 40.000 posjetitelja koji su s oduševljenjem pozdravili i nastup Jelene Rozge koja je, sudeći po brojnim komentarima, imala uvjerljivo najbolji scenski nastup za pjesmu “Nirvana”. Rozgi je neposredno prije kraja koncerta uručeno i posebno priznanje za najpopularnijeg izvođača CMC televizije u 2012. godini, a vidno uzbuđena Jele, koja je za “Nirvanu” skupila čak 6,5 milijuna pogleda na Youtubeu, publici je zahvalila zapjevavši s njima još jednom refren svojeg posljednjeg singla.

Vodičani su tijekom večeri vidjeli nastupe grupa Magazin, Denis & Denis, ET, Vladimira Kočiša Zeca, Giuliana, Đanija Stipaničeva, Igora Cukrova, Marije Masle, Ivane Banfić, Željka Bebeka, te klapa Kampanel, Rišpet i Cambi. Grupa Buđenje izvela je pjesmu “Ljubav nema pravila”, a odmah nakon njih na pozornicu se popeo Denis Dumančić i grupa Leteći odred s pjesmom “Dao sam ti dušu”. Među najzapaženijim je nastupima bio onaj povratnika na glazbenu scenu Daniela Popovića koji je svoju “Fantaziju” objavio točno 30 godina od legendarne “Džuli”, a među jubilarcima na festivalu bila je i grupa Teška industrija koja ove godine slavi 40 godina djelovanja, a koja je izvela jedan od najvećih ovogodišnjih hitova, pjesmu “Majske kiše” u suradnji s Kemalom Montenom. Još jedan zanimljivi duet, te još zanimljiviji nastup imali su Miroslav Škoro i Lidija Bačić za pjesmu “Kupila cura mala”.

Svojevrsno iznenađenje festivala bio je nastup Mladena Grdovića i Mate Bulića i njihova pjesma “Dvi sestre” koja je tek nedavno objavljena, a koja je Vodičane natjerala da zapjevaju u jedan glas s rukama u zraku. Isto su učinile i pripadnice ljepšeg spola za vrijeme izvedbe pjesme “Ilegala” Ivana Zaka, a zaplesalo se uz “Reggae Dalmatino” i Jasmina StavrosaLanu Jurčević i njezin “La la land” te “Hladnu sobu” i Coloniju. Publiku je iznenadila i Emina Jahović, nova pjevačka zvijezda Croatia Recordsa koja je s odličnim stylingom i pjesmom “Nedostaješ” debitirala na CMC festivalu, a pravi show na pozornici izveli su Tonči Huljić i njegova Madre Badessa na pjesmi “Ja san rojen da mi bude lipo”. Dražen Zečić je kao stalni sudionik CMC festivala definitivno jedan od najdražih vodičkih gostiju pa je, nakon podnevne promocije novog albuma “Tvoj ću ostati”, ispraćen velikim pljeskom prije i nakon izvedbe skladbe “Sve me više pjesme diraju”. 

Nakon revijalnog dijela festivala, Vodice je zabavljao Hari Rončević s novim i starim skladbama poput “Još te uvijek osjećam u sebi”, “Odavno znam da je kraj”, “Ponovo znam”, “Getanin”, “Moj lipi anđele” i “Još ne znam kud s tobom”. Hari je ovim koncertom stavio šlag na tortu za svojih 20 godina karijere, a pred njim je velik broj ljetnih koncerata i gaža na kojima će predstavljati pjesme s novog albuma “Di god da pođen”.

Još jedno izdanje CMC festivala dokazalo je da je riječ o našem najkvalitetnijem i među pjevačima najdražem festivalu s obzirom na odličnu atmosferu i bogati popratni program. Vodice su i ove godine uživale u glazbenom slavlju, a brojka od 40.000 ljudi koji su pratili festival više je nego dobar razlog da se i dogodine vidimo na istome mjestu.

POPIS PJESAMA I IZVOĐAČA NA REVIJALNOM DIJELU FESTIVALA:

01. Đani Stipaničev – Oće ‘l vrime
02. Teška industrija i Kemal Monteno – Majske kiše
03. Jelena Rozga – Nirvana
04. Dražen Zečić – Sve me više pjesme diraju
05. Tonči Huljić & Madre Badessa – Ja san rojen da mi bude lipo
06. Colonia – Hladna soba
07. Lana – La la land
08. Magazin – Parada
09. ET – Priđi bez razloga
10. Leteći odred – Dao sam ti dušu
11. Buđenje – Ljubav nema pravila
12. Ivana Banfić – Izgužvana svila
13. Klapa Godimenti & Jus Ron – Nazovi me svojim
14. Ivan Zak – Ilegala
15. Klapa Kampanel – Na putu do sna
16. Željko Bebek – Dernek
17. Vladimir Kočiš Zec – A onda dođe ljubav
18. Giuliano – Tulum
19. Klapa Cambi – Ne poznajen te više
20. Jasmin Stavros – Reggae dalmatino
21. Denis & Denis – Alarm
22. Klapa Rišpet – Projdi mojon kalom
23. Emina Jahović – Nedostaješ
2
4. Daniel Popović – Fantazija
25. Lidija Bačić i Miroslav Škoro – Kupila cura mala
26. Igor Cukrov – Sanjaj Hrvatska
27. Mario Rucner Project i Maria Masle – El beso