Izbornik

CMC FESTIVAL VODICE 2016. (osmo izdanje)

Najbolji festival u regiji, CMC festival 2016 i ove je godine, unatoč lošim vremenskim prognozama i neveri koja je prijetila, napunio vodičku rivu. Na osmom festivalu, svoje je najnovije hitove predstavilo čak 30 najpopularnijih izvođača i grupa. Osim brojnih posjetitelja na rivi, revijalni dio festivala pratili su uživo i gledatelji CMC televizije.

Dva festivalska dana obilježila je glazba i to najbolja glazba koja se posljednjih mjeseci mogla čuti u radijskom i TV eteru.

Prvi festivalski dan, petak, 10. lipnja započeo je radno već od samog jutra. Željko Bebek je razveselio mališane dječjeg vrtića “Tamaris” poklonivši im komplete najpoznatijih dječjih priča obuhvaćene u ediciji “Bakine priče” nakon čega je kao sugovornik prisustvovao Panelu “Domaća (zabavna) glazba u medijskom prostoru” u organizaciji Hrvatske diskografske udruge. Uz Bebeka govorili su Branko Komljenović, Tomislav Mrduljaš, Zlatko Turkalj, Robert Veseljak i Aleksandar Gajović.

Na tradicionalnom izletu brodom, brojnim predstavnicima medija i kolegama svoj novi studijski album “Terapija” predstavila je uvijek dobro raspoložena Neda Ukraden.

Večer je bila rezervirana za koncerte na Velikom stageu, Makina stageu i na Trgu dr. Franje Tuđmana (ispo’ kampanela) gdje nas je u ovogodišnji festivalski šušur uvela Klapa Munita, a njihov nastup bila je odlična prilika za predstavljanje upravo objavljenog studijskog albuma “Za šaku munite” u nakladi Croatia Recordsa.

Na velikom stageu atmosferu su prvo zagrijali Mejaši koji su izveli svoje najveće hitove. Koncert popularnih tamburaša u starkama započeo je u 21:30 sati, a posjetitelji su se zabavili uz njihove najveće hitove kao što su “Pet-šest piva”, “Zorica”, “Bolji nego ikad”, “Zavela me Ana”,” Pijanka” i mnoge druge. Nakon Mejaša na prepunoj vodičkoj rivi pojavio se kralj zabave, Dražen Zečić sa svojim Banana bendom. Bio je to prvi Zečićev solistički koncert na CMC festivalu na kojem je gotovo svake godine, a publika je uživala u njegovim brojnim hitovima koji su obilježili njegovu preko 20 godina dugu karijeru. Nakon koncerta na glavnom stageu, kod Makine je održan i tradicionalni koncert “Klapa vs Tambura”, a na pozornici su nastupili Klapa Munita, Posegana, Berny, Klapa Niko i Kumovi koji su svojim nastupima rasplesali publiku do ranih jutarnjih sati.

Drugi festivalski dan, u subotu, 11. lipnja točno u podne u Blue Maru (plaža Hotela Olympia) održana je službena press konferencija CMC festivala na kojoj su predstavljeni svi festivalski sadržaji uz najavu revijalnog dijela festivala. Predstavljen je i dvostruki album “CMC festival Vodice 2016.” koji je Croatia Records objavila prije mjesec dana. Na dvostrukoj kompilaciji nalazi se ukupno 31 hit najpoznatijih izvođača i grupa, a po broju prodanih primjeraka već se sad da zaključiti da će i ove godine upravo ono biti najprodavanije izdanje. Croatia Records predstavila je još nekoliko svojih važnih izdanja – “The Ultimate Collection – Greatest Hits”, Oliverov “Original Album Collection vol. 1 & vol. 2”, Gibonnijev “Original Album Collection”, album “Vrući ljetni hitovi”, a priliku za predstavljanje novog studijskog albuma “Samo ljubav” dobio je i Igor Delač koji je nastupio u pratnji AurA banda na Makina stageu. Večer je na CMC festivalu započela koncertom poznatog kantautora Ibrice Jusića na Makina stageuna kojem je otpjevao hitove iz svoje dugogodišnje karijere i pjesme s njegovog Porinom nagrađenog albuma “Harlekino”.

Odmah nakon nastupa Ibrice Jusića, s početkom u 21:30 sat, održan je i revijalni dio CMC festivala na kojem su nastupili: Amel Ćurić, Ante Cash, Begini, Bobo Knežević, Danijela Martinović, Dražen Zečić, Emilija Kokić, Emina Arapović, E.T., Iva Ćurić, Ivan Zak, Ivana Kovač, Ivica Bago, Jasmin Stavros & Barabe, Kim Verson, Klapa Cambi Kaštel Kambelovac, Klapa Godimenti, Lana Jurčević, Lidija Bačić, Leteći odred, Magazin, Maja Šuput, Mejaši, Minea, Tomislav Bralić i Klapa Intrade & Mladen Grdović, Neda Ukraden, Nina Donelli, Nives Celzijus, Tonči & Madre Badessa i Željko Bebek. 
Posebna nagrada čitatelja 24.sata i Večernjeg lista pripala je Ivanu Zaku za njegov veliki hit “Sve si moje”. Dražen Zečić, koji je u revijalnom dijelu festivala nastupio s pjesmom “Ide ljeto”, dobio je nagradu za pjesmu “Koga da volim, kad tebe nema” koja je bila najemitiranija pjesma s prošlogodišnjeg CMC festivala za što mu je posebno priznanje uručio izvršni direktor CMC festivala, Mario Kovač. Atraktivnoj Nini Donelli koja je ove godine prvi put nastupila na festivalu s pjesmom “Primitivac negativac” uručena je nagrada za najboljeg novog izvođača CMC festivala Vodice 2016.

Sjajnim koncertom koji je uslijedio poslije Revijalnog dijela publiku je do jutra rasplesala Danijela Martinović. Odličnu atmosferu nije pokvarila ni kiša koja je počela padati, a nenadmašna Danijela toliko je oraspoložila publiku svojim repertoarom da su je zvali na bis iako su mnogi od njih stajali više od 5 sati ispred pozornice.

 
POPIS PJESAMA I IZVOĐAČA NA REVIJALNOM DIJELU FESTIVALA:

1. JA PO KAFANAMA – ŽELJKO BEBEK
2. LJETO IDE – DRAŽEN ZEČIĆ
3. VOLIM BARABU – DANIJELA MARTINOVIĆ
4. KAKVI SAN JA KRALJ – TONČI & MADRE BADESSA
5. NE MOŽEŠ – IVA ĆURIĆ
6. AKO MOŽEŠ, OPROSTI – ET
7. STISNUT ĆU ZUBE – LETEĆI ODRED
8. DIM – BOBO
9. BUBAMARA – MEJAŠI
10. BILA BOJA – IVANA KOVAČ
11. LJUBAKANJE – MINEA
12. DRUGA – EMILIJA KOKIĆ
13. KRILA LJUBAVNA – KIM VERSON
14. PREMIJA – EMINA ARAPOVIĆ
15. OD LJUBAVI PIJANA – LIDIJA BAČIĆ
16. TE ZIME – AMEL ĆURIĆ
17. MALA MOJA DALMATINKO – CRVENA JABUKA FEAT. KLAPA PUNTAMIKA
18. FEŠTA – ANTE CASH
19. NE LOMI MI SRCE – MAJA ŠUPUT
20. IMA DANA – MAGAZIN
21. VRTI MI SE – LANA JURČEVIĆ FEAT. ANTE CASH
22. KRALJEVI ZABAVE – JASMIN STAVROS & BARABE
23. TI SI ZA ME ŽENA – KLAPA GODIMENTI
24. UZORITA – TOMISLAV BRALIĆ I KLAPA INTRADE & MLADEN GRDOVIĆ
25. SLIJEPI PUTNIK – KLAPA CAMBI (KAŠTEL KAMBELOVAC)
26. TUĐA ŽENA – IVICA BAGO
27. IZ PROTESTA – BEGINI
28. PRIMITIVAC NEGATIVAC – NINA DONELLI 
29. MAMURLUK – NIVES CELZIJUS
30. TERAPIJA – NEDA UKRADEN
31. SVE SI MOJE – IVAN ZAK