Izbornik

Objavljen natječaj za CMC festival Vodice 2023.

CMC televizija raspisuje NATJEČAJ za pjesme koje će biti izvedene na CMC FESTIVALU VODICE 2023. koji će se održati u subotu, 10. lipnja 2023. godine.

Članak 1.
CMC festival Vodice je festival zabavne, pop i pop rock glazbe.

Članak 2.
Skladbe za festival biraju se putem ovog natječaja te poziva koji uredništvo festivala upućuje diskografskim kućama i renomiranim hrvatskim autorima i izvođačima. Kriterij za odabir skladbi isključivo je umjetnička vrijednost s naglaskom na kvalitetu glazbe i stihova te cjelokupnog djela. Skladbe za festival odabrat će stručno uredništvo festivala.

Članak 3.
Snimljene skladbe prijavljuju se isključivo putem e-maila: natjecaj@cmc.com.hr. Autor ili izvođač dužan je dostaviti: naziv skladbe, ime izvođača, ime i prezime autora glazbe, teksta i aranžmana, kontakt informacije te skladbu u wav formatu (demo ili master verziju). Rok za prijavu skladbi je petak, 3. ožujka 2023. godine u 12 sati.

Članak 4.
Diskografi, autori i/ili izvođači slanjem snimljene skladbe prenose na organizatora pravo javne izvedbe iste, te objave snimljene skladbe na nosačima zvuka i/ili slike i digitalnim servisima u izdanju Croatia Recordsa. Autori i/ili izvođači slanjem snimljene skladbe prenose na organizatora pravo na upotrebu imena, lika i slike te biografskih podataka Autora i/ili Umjetnika-izvođača, kao i pravo da po svom izboru ovlasti druge na upotrebu navedenog u svrhu promoviranja Festivala. Sva ostala prava pripadaju autorima i/ili izvođačima prema Zakonu o autorskom i srodnim pravima.

Diskografi, autori i/ili izvođači mogu slati isključivo nove (nikada objavljene) skladbe te one već snimljene skladbe koje su prvi put objavljene na albumu 2022. godine ili pripremljene za objavu na albumu u 2023. godini, uz uvjet da snimljena skladba dosad nije objavljena kao službeni singl albuma. U slučaju da je snimljena skladba prethodno objavljena za diskografsku kuću ili ju izvodi ekskluzivni izvođač diskografske kuće, autori i/ili izvođači moraju priložiti suglasnost izdavača (diskografa) da se snimka može objaviti na festivalskom nosaču zvuka i/ili slike i digitalnim servisima u izdanju Croatia Recordsa.

Slanjem snimljene skladbe na natječaj autori i/ili izvođači jamče da ne krše autorska prava i srodna prava na snimljenom djelu, te da su regulirali sve odnose sa svim sudionicima na snimljenoj skladbi. U slučaju bilo kakvih sudskih sporova po ovom pitanju, svu odgovornost i nanesenu štetu snosi autor i/ili izvođač. Autori i/ili izvođači nemaju pravo naknadnog povlačenja odabranih skladbi.

Slanjem radova na natječaj autori i/ili izvođači prihvaćaju sve natječajne uvjete i prenose pravo na organizatora da odabrane skladbe uvrsti na nosače zvuka i slike, prenosi putem radija i TV te da ta prava prenese na treća lica. Sva ostala prava autor i/ili izvođač pridržava za sebe.

Članak 5.
Rezultati natječaja bit će objavljeni na prvoj konferenciji za novinare CMC festivala koja će se održati krajem ožujka 2023. godine.

Frano Pehar & Tarapana vraćaju se u Vodice novim ljetnim hitom

Frano Pehar & Tarapana nižu hit za hitom. Nezaustavljivi su već godinama, a sada još sitno brojimo i do njihovog nastupa na 14. CMC festivalu s pjesmom “Volim te živote”!

Nakon posljednje dvije turbulentne godine, Frano je zaključio da ne treba previše planirati. No jedno je sigurno, 10. i 11. lipanj već su im odavno rezervirani za izlet u Vodice.
„U ovim ludim vremenima nakon korone idemo na festival pjesmom lijepe poruke i nadam se da će ljudi barem na te tri minute zaboraviti na sve probleme. Život je samo jedan i trebamo svi biti u njega zaljubljeni, ne misliti na sutra nego živjeti u trenutku. Festivali su u današnje vrijeme još uvijek jedna od najboljih promocija pjesme, i zato sretni dolazimo nastupiti u Vodice“, objasnio je Frano poruku pjesme i energiju koju će donijeti u Vodice.

Bez puno planiranja i bez puno razmišljanja, Frano zna da u Vodice ne ide bez osmijeha, a nasmijani će biti i svi koji se drugog vikenda u lipnju nađu pred festivalskom pozornicom u Vodicama.

Foto: Karla Matulina

“Tvoja ljubav” pjesma je koju će Bojan Jambrošić festivalskog vikenda pjevati vjernoj vodičkoj publici

Svestrani glazbenik Bojan Jambrošić nastupio je na prvom CMC festivalu održanom u Vodicama i tako ušao u povijest. Uvijek dragi gost na pozornici iza sebe ima puno godina festivalske pauze, ali i novu pjesmu s kojom se ove godine ponovo vraća u Vodice.

Bojan će na vodičkoj pozornici predstaviti pjesmu “Tvoja ljubav”, autora Martina Žuneca.

“Prošlo je puno godina, nekako se pogodilo kad sam i trebao ići, nisam otišao i evo svemir je dopustio da opet mogu doći na CMC festival. Doći ću kao stari Bojan Jambrošić od prije 12 godina. Moja ljubav uvijek dođe gdje treba, doći će tako i na CMC festival i ja ću dati sve od sebe da to prenesem na publiku”najavio je svoj nastup Bojan Jambrošić.

Ljubav će biti u pjesmi, ali i u zraku Vodica, 10. i 11. lipnja ovogodišnjem izdanju festivala.

Foto: Marko Todorov/CROPIX

Lidija Bačić Lille će na vodičkoj pozornici predstaviti “Mucho loco”, a također i zablistati u punom “Sjaju” u duetu s Fatmirom Sulejmanijem

Nakon prošlogodišnjeg uspjeha sa Žanamari i hita “Stop”, Lidija Bačić Lile vraća se na CMC festival. Lille će ovog puta zaluditi vodičku publiku novom pjesmom “Mucho loco” za koju je glazbu napisao Branimir Mihaljević, stihove Fayo, a za aranžman su se zajednički pobrinuli Branimir i Marko Mihaljević.