Izbornik

CMC FESTIVAL VODICE 2015. (sedmo izdanje)

Najbolji festival u regiji, CMC festival 2015 održan je 12. i 13. lipnja u Vodicama i već sedmu godinu dokazao da svojom kvalitetom pjesama i odabirom izvođača nema konkurencije. Koncerte u Vodicama pratio je rekordan broj posjetitelja, više od 35.000, dok su u izravnom prijenosu revijalnog dijela festivala uživali i gledatelji CMC televizije.

Dva festivalska dana bila su rezervirana samo za glazbu. Po danu se o glazbi pričalo, a navečer pjevalo.
Prvog dana festivala na tradicionalnom je izletu brodom predstavljen dvostruki CD “CMC festival Vodice 2015” s aktualnim hitovima te novi CD “CMC TV hitovi”, također dvostruko izdanje na kojem se nalaze najveći hitovi svih dosadašnjih CMC festivala. Uspješnost CMC festivala najbolje opisuje i podatak da je prošlogodišnji album “CMC festival Vodice 2014” najprodavanije diskografsko izdanje prošle godine. Dok su u večernjim satima tamburaši na vodičkom Trgu zabavljali mnogobrojne turiste, u Karmelskim Dvorima Nives Celzijus i Klapa Sveti Florijan počastili su predstavnike medija na Gala press večeri.

Prva festivalska večer na Velikom stageu bila je rezervirana za koncert jednog od najboljih domaćih bendova, zagrebačko Prljavo kazalište, koji su nakon rekordne posjećenosti na Šalati svojim brojnim hitovima oduševili i publiku u Vodicama. Prije legendarnih Prljavaca nastupio je akustični duo iz Opatije, The Blondes, koje su izvele obrade svjetskih hitova.

Istu večer na Makina stageu nastupili su najpoznatiji tamburaški bandovi: Džentlmeni, Bosutski bećari, Vranac te Begini, a sam početak pripao je vodičkoj klapi Godimenti. Klapsko-tamburaška večer trajala je do jutarnjih sati, a prva večer bila je odlično zagrijavanje za revijalni dio na kojem je nastupilo 26 najboljih izvođača i grupa.

Drugi dan festivala započeo je press konferencijom na bazenu hotela Olympia na kojoj je predstavljen projekt HDU-a. “Digitalna budućnost je sada! Glazbena industrija u digitalno doba!”. Croatia Records predstavila je dvije uspješne edicije “The Best of Collection” i “The Ultimate Collection” obogaćene novim naslovima, a o kojima su govorili članovi benda Opća Opasnost, Pero Galić i Slaven Živanović – Žiža. U nastavku press konferencije Paula Jusić brojnim je medijima predstavila svoj nedavno objavljeni album “Dvije izgubljene duše”. U popodnevnim satima u Makini upriličena je dodjela srebrne ploče Ivanu Zaku za album “Usne varane”

Revijalni CMC festival u subotu,koji su i ove godine vodili besprijekorni voditeljski par Ana Radišić i Dalibor Petko, otvorile su popularne Učiteljice koje su svojim nastupom i pjesmom “Luda kuća” rasplesale mnogobrojnu publiku. “Volio sam cure” poručio nam je Igor Cukrov, a Emilija Kokić je ove godine pripremila “Iznenađenje”. Grupa Dalmatino nas je pripremila na “Neveru”, a u pravoj “Dilemi” našla se Ana Bebić čija je nježna balada oduševila publiku. Prva klapa na Velikom stageu bila je klapa Šufit s pjesmom “Ako me još uvik voliš”, nakon čega je uslijedio vrući nastup mlade i talentirane Petre Kovačević s pjesmom “Nije katastrofa”. Davor Radolfi & Ritmo Loco ove su se godine pojavili u revijalnom dijelu s pjesmom “S ljetom dolaziš i ti”, a Lidija Bačić je hitom “100% možda” podigla temperaturu. Prvi put na CMC festivalu pojavili su se i Riječani iz grupe En Face kako bi predstavili pjesmu “Ti si ta”, a popularni Mejaši su otpjevali prekrasnu baladu “Kako da te zaboravim”.
Nives Celzijus i klapa Sveti Florijan pobrinuli su se da njih nastup bude zaista vruć pa su uz bogati vatromet i brojne plesače na sceni otpjevali veselu “Biondinu”. Klapa Godimenti izvela je “E, da mogu”, a pravu pomutnju u ženskim redovima izazvao je Ivan Zak s pjesmom “Jedan u nizu”. Lana Jurčević oduševila je izvedbom pjesme “Ludo ljeto”, a Vladimir Kočiš Zec i Sanja Doležal publiku su raznježili pjesmom “Emotivna prijetnja”. Jedan od najaktivnijih rockerskih bandova, Opća Opasnost, izveli su prekrasnu baladu “Za svaku tvoju suzu”, a energični Željko Bebek otpjevao je novi hit “Prvak svijeta”. Minea je pred Vodičanima izvela “Razonodu”, a publiku su posebno oduševili Neda Ukraden i Jasmin Stavros s duetom “Od ponoći”.
Grupa Colonia predstavila je svoj hit singl “Tragovi”, Magazin je izazvao ovacije publike pjesmom “Doktore”, a Mladen Grdović i Ivana Kovač razgalili su sve pristune romantičnom pjesmom “Dva goluba”. Tomislav Bralić i klapa Intrade “Zalutalim pogledom” su nastavili nizati hitove, a Tonči Huljić je pjesmom “Nisam papak” raspjevao publiku.
Kao autor glazbe, Tonči Huljić je primio i posebno priznanje za najemitiraniju pjesmu prošlogodišnjeg CMC festivala i hit godine CMC televizije, “Okus mentola”, koje mu je uručio Mario Kovač, izvršni direktor CMC festivala. Festival je završen odličnom novom pjesmom Dražena Zečića “Koga da volim kad tebe nema”, a nakon revijalnog dijela odličan show program priredila je Lana Jurčević koja je svojim atraktivnim nastupom, ali i nastupom svojih plesačica pokazala da bi ovo ljeto zaista moglo biti ludo. Poseban gost večeri bio je Ivan Zak pa su ovo dvoje popularnih pjevača bili najbolji izbor za još jedan uspješan CMC festival. Da se glazba ponovo čuje do sitnih jutarnjih sati pobrinula se zadarska grupa Zaratino koja je nastupila na Makina stageu.

POPIS PJESAMA I IZVOĐAČA NA REVIJALNOM DIJELU FESTIVALA:

1. PRVAK SVIJETA – ŽELJKO BEBEK
2. DOKTORE – MAGAZIN
3. JEDAN U NIZU – IVAN ZAK
4. LUDO LJETO – LANA JURČEVIĆ
5. 100% MOŽDA – LIDIJA BAČIĆ
6. OD PONOĆI – NEDA UKRADEN & JASMIN STAVROS
7. BIONDINA – NIVES CELZIJUS I KLAPA SVETI FLORIJAN
8. E DA MOGU – KLAPA GODIMENTI
9. LUDA KUĆA – UČITELJICE
10. NIJE KATASTROFA – PETRA KOVAČEVIĆ
11. IZNENAĐENJE – EMILIJA KOKIĆ
12. RAZONODA – MINEA
13. TRAGOVI – COLONIA
14. KOGA DA VOLIM, KAD TEBE NEMA – DRAŽEN ZEČIĆ
15. DEŽURAJ – DANIJELA MARTINOVIĆ
16. KAKO DA TE ZABORAVIM – MEJAŠI
17. ZALUTALI POGLED – TOMISLAV BRALIĆ I KLAPA INTRADE
18. DVA GOLUBA – MLADEN GRDOVIĆ I IVANA KOVAČ
19. S LJETOM DOLAZIŠ MI TI – DAVOR RADOLFI
20. AKO ME JOŠ UVIK VOLIŠ – KLAPA ŠUFIT
21. NEVERA – DALMATINO
22. VOLIO SAM CURE – IGOR CUKROV
23. ZA SVAKU TVOJU SUZU – OPĆA OPASNOST 
24. TI SI TA – EN FACE
25. DILEMA – ANA BEBIĆ
26. EMOTIVNA PRIJETNJA – VLADIMIR KOČIŠ ZEC & SANJA DOLEŽAL
27. NISAM PAPAK – TONČI HULJIĆ & MADRE BADESSA