Izbornik

CMC FESTIVAL VODICE 2012. (četvrto izdanje)

 

Pao je zastor na četvrto izdanje CMC festivala u Vodicama. Svi koji su 15. i 16. lipnja bili u Vodicama, sudjelovali su u pravom glazbenom spektaklu. Najveća imena domaće zabavne, pop i rock scene omogućila su svim prisutnima dvodnevni ‘praznik za uši’ koji je kulminirao koncertom fantastičnog Gorana Bare i njegovih Majki. Zaista, Bare se pokazao kao pravi izbor za ‘zatvaranje’ festivala. Zvuk Majki bio je standardno savršen, a sam Bare dobro raspoložen, a kada je takav onda je i cijela publika zadovoljna. Porinima ovjenčani album ‘Teške boje’ ponovo je gurnuo Baru u prvi plan glazbene scene, a reakcija publike pokazala je da Barini hitovi s vremenom samo dobivaju na vrijednosti. ‘Odvedi me’, ‘Krvarim od dosade’ samo su neke od pjesama koje je uglavnom mlađa publika pjevala uglas s vinkovačkim rokerom.

No, krenimo od početka. A sve je počelo u petak s revijalnom večeri CMC festivala. Dakle, kako nema nikakvih nagrada glazbenici su mogli opušteno publici predstaviti pjesme koje su pripremili. Magazin, Jole, Jasmin Stavros, Dražen Zečić, Ivana Kovač, Maja Šuput, Antonija Šola, Bojan Jambrošić, Colonia, Slavonia Band, klape Kampanel, Cambi (Split), Iskon, Cambi (Kaštel Kambelovac), Godimenti, Luky, Igor Cukrov, Riversice, Mladen Grdović, Minea, Max Hozić, Hari Rončević zaista su probrano društvo. Naravno nismo zaboravili niti Bepa Matešića i Davida Ricova koji su ove godine definitivno osvojili simpatije publike. Pogotovo kad su se pojavili u društvu Ave Karabatić koja je svojim nastupom pred kamerama po tko zna koji put ‘ukrala’ show.

Festival je ove godine prvi put dobio i predznak međunarodni, budući da su kao gošće nastupile tri Ruskinje Olga, Anastazija i Vilma iz grupe Orvi koje su nam u suradnji s izvrsnom ukrajinskom plesačicom Allom Kushnir otpjevale pjesmu ‘Dr. Love’. Naknadno im je Želimir Babogredac, predsjednik uprave Croatia Recordsa, za izvedbu pjesme ‘Dr. Love’ uručio i ‘Nagradu za poseban glazbeni doprinos CMC festivalu’. Zatim je Antonija Šola iz ruku Alena Živadinovića preuzela Glorijinu nagradu publike za pjesmu ‘Lagat ću’, te tako naslijedila Jacquesa koji je lani publiku osvojio hitom ‘Stotinama godina’.

Prvu večer koncertom je zaključio Mladen Grdović. Zadranin je publiku upoznao sa svojim novim albumom ‘Za tebe živim ja’, ali i oduševio starim hitovima. Sve u svemu, bila je to prava fešta dalmatinske muzike kakvu su Vodičani zaslužili.

Subotnji program je započeo je fotograf Šime Strikoman snimanjem CMC – Milenijske fotografije pored Ruže vjetrova na vodičkoj rivi, nakon čega su pozornicu zapalili Žanamari i J’Animalsi, Teška Industrija, Dragonfly i Dado Topić i naravno, već spomenuti Bare i Majke. Odličnu svirku i ludu zabavu publika je doživjela i na popularnom Makina stage gdje je u petak nastupio Flyer, a u subotu klapa Godimenti i njihovi brojni gosti.

Za kraj, poštovani kolege, suradnici, glazbenici, novinari, gledatelji i svi Vi koji ste na bilo koji način sudjelovali na ovogodišnjem CMC festivalu najiskrenije se zahvaljujemo i naravno – vidimo se sljedeće godine u Vodicama!!!

POPIS PJESAMA I IZVOĐAČA NA REVIJALNOM DIJELU FESTIVALA:

1. Hari Rončević – Odavno znam da je kraj
2. Ivana Kovač – Crno vino, crne oči
3. Minea – Potpisujem
4. Slavonia Band – Raduje me, raduje
5. Luky – Ča život bija bi bez nje
6. Jasmin Stavros – Opet mlad
7. David Ricov i Bepo Matešić – Ne krij oči zelene
8. Klapa Kampanel – Ni’ko se ne smije kao ti
9. Colonia – Tako ti je mali moj
10. Jole – Nije muško
11. Mladen Grdović – Triba bižat svojoj sreći
12. Max Hozić – Nema čuda
13. Bojan Jambrošić – Obećajem
14. Magazin – Muško bez karaktera
15. Crvena jabuka i klapa Sv. Nikola & Zuhra – Mare
16. Klapa Godimenti – Ona (Prošlost te odnila)
17. Dražen Zečić – Prošlo podne
18. Maja Šuput – Dobra djevojka
19. Klapa Cambi (Kaštel Kambelovac) i Frane Perišin – Do pobjede
20. Jelena Rozga – Zanemari
21. Klapa Cambi (Split) – Izgubjeni sin
22. Antonija Šola – Lagat ću
23. Rivers – Ne brini
24. Klapa Iskon – Ja se kajen
25. Igor Cukrov – Za one što su kao mi
26. Orvi feat. Alla Kushnir – Dr. Love