Izbornik

.

11. izdanje CMC festivala Vodice 2019 powered by Calzedonia je završeno, a svi će se složiti kako je bilo najspektakularnije i najveće do sada. S 40 festivalskih pjesama i više od 50 izvođača u pitanju je najveći festival domaće glazbe u regiji koji je i ove godine okupio veliki broj posjetitelja koji su odlučili jedan dio ljeta provesti upravo u Vodicama. Suradnja CMC televizije i grada Vodica traje već niz godina. Dobre stvari ne treba mijenjati što se pokazalo i s 11. CMC festivalom koji je otvoren u petak 7. lipnja velikim koncertom najveće regionalne pop zvijezde Severine. Skoro dvosatni nastup obilježen je brojnim hitovima, od samih početaka karijere sve do danas i novog albuma “Halo” kojeg je nedavno objavila za Dallas Records. Već je ovaj koncert bio pokazatelj kako slijede dva fenomenalna dana u Vodicama koja će mnogi pamtiti. Severina je dobila i priznanje CMC televizije za najbolju izvođačicu 2018. godine. Nakon nje koncert je održala i jedna od najdugovječnijih hrvatskih grupa, Magazin. Andrea Šušnjara i bend zabavljali su publiku najvećim hitovima dugogodišnje karijere Magazina, a potom je na velikoj pozornici po prvi put nastupio jedan DJ i to mladi Lorenzo. U isto vrijeme na Makina stageu odvijao se koncertni program u sklopu kojeg su nastupili klapa More, Tara, Ljubavnici i BeginiNoćni klub Makina bio je domaćin i prvog after partyja ovogodišnjeg CMC festivala.

Foto: Andrej Smolić (Live studio)

U subotu 8. lipnja na velikoj festivalskoj pozornici nastupilo je više od 40 izvođača uz izravni prijenos CMC televizije, Hayat TV-a i Radio-televizije Crne Gore, a to su: Željko Bebek, Dražen Zečić, Mladen Grdović, Mia Dimšić, Colonia, Opća Opasnost, The Frajle, Neda Ukraden, Jasmin Stavros, Lille, Magazin, Zlatko Pejaković, Igor Delač feat. ZETZ, Tara & Ivan Zak, Tri mušketira, Mejaši, Nina Donelli & Tarapana Band, Tragovi, Ivana Kovač, Ljubavnici & Begini, Domenica, klapa Šufit, Alen Islamović & Enela, Dean Dvornik, Regina, Meri Andraković, Iva Ćurić, Maraaya, klapa Puntamika, Cecilija, David Temelkov, Nikolina Tomljanović, Berny & Taz Soldo ft. Suvy, Ausswinkl muzikanti, Vjekoslava Bach & Mario Rucner, Koktelsi, Mile Perkov, Dorotea Dumenčić, BQL feat. Nika Zorjan & Isaac Palma i Alya. Pop zvijezda Mia Dimšić tom prigodom dobila je i priznanje za najveći hit CMC festivala 2018. godine za pjesmu “Do posljednjeg retka”, najemitiraniji singl prošlogodišnjeg festivala.
Nakon službenog dijela posjetitelje je zabavljao jedan od najlegendarnijih vokala naših prostora Alen Islamović. Izvodio je hitove bendova u kojima je pjevao i koji su obilježili njegovu karijeru, Bijelo dugme i Divlje jagode, a nisu izostale niti uspješnice solo karijere, kao i aktualni hit “Nije mi dobro”. Na Makina stageu u međuvremenu nastupili su Koktelsi i Bracera Bend, a potom je uslijedio još jedan odličan after party festivala koji je organiziran u Lime Baru.

Foto: Andrej Smolić (Live studio)

Osim glazbenog i koncertnog dijela programa, CMC festival je i ove godine organizirao nekoliko službenih konferencija i predstavljanja raznih diskografskih izdanja i ostalih noviteta iz diskografije. Prvog dana s vodičke rive isplovio je brod na kojem su predstavljena nova izdanja Croatia Recordsa, dvostruka kompilacija “CMC festival Vodice 2019” i novi album najpopularnijih hrvatskih rockera, Opće Opasnosti, “Karta do prošlosti”. Uz obilazak šibenskog akvatorija brojni gosti festivala uživali su u tradicionalnim delicijama i vinima.

Foto: Andrej Smolić (Live studio)

U poslijepodnevnim satima Hrvatska diskografska udruga u hotelu Olympia Sky održala je panel raspravu na temu “Domaća glazba – jučer, danas, sutra” na kojoj su govorili predstavnici HDU-a, medija iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije, a predstavljena je i nova digitalna stream aplikacija Zorro Tunes. Drugog dana, također u hotelu Olympia Sky, održana je festivalska konferencija na kojoj su predstavljeni svi izvođači ovogodišnjeg CMC festivala, ali i nova diskografska izdanja, odnosno novi albumi The Frajli (“Obraduj me”) i Alena Islamovića (“Tajno”). Tom prigodom izdavačka kuća Croatia Records potpisala je tri ekskluzivna izvođačka ugovora, s Draženom Zečićem, Alenom Islamovićem i mladom glazbenom nadom Meri Andraković. Pri završetku konferencije The Frajle su održale i mini koncert i tako savršeno pripremile teren za ono što je uslijedilo – glavna događanja CMC festivala powered by Calzedonia.

Foto: Andrej Smolić (Live studio)

Dva dana vrhunske zabave, nikad bogatiji i nikad bolji CMC festival u svojoj 11. godini postajanja još su jednom potvrdili činjenicu da je u pitanju najveći festival popularne glazbe u regiji. Smještajni kapaciteti u Vodicama bili su dupkom puni, a deseci tisuća posjetitelja došli su podržati brojne izvođače i njihove nove pjesme.

Podsjećamo, CMC festival u Vodicama organizirali su CMC televizija u suradnji s Gradom Vodicama i Turističkom zajednicom grada. Zahvaljujemo svim posjetiteljima, izvođačima, sponzorima i brojnim medijskim pokroviteljima čija brojka je ove godine narasla na 100. Vidimo se i sljedećeg ljeta u najljepšem gradu na obali.

Sve fotografije festivala možete pogledati na Facebook stranici CMC festivala uz napomenu da prilikom korištenja potpišete autore.