Izbornik

CMC FESTIVAL VODICE 2014. (šesto izdanje)

U subotu, 14. lipnja u Vodicama je održan šesti CMC festival, najuspješnije festivalsko izdanje dosad po broju pjesama, izvođača i publike. Unatoč lošoj vremenskoj prognozi, gosti su u Vodice tijekom cijeloga dana pristizali iz svih krajeva Hrvatske i regije, a domaćini su ugostili najveće glazbene zvijezde koji su izvodili najnovije hitove. Uz besprijekorni voditeljski par, Anu Radišić i Dalibora Petka, live prijenos na CMC televiziji i oko 15 tisuća ljudi na vodičkoj rivi, CMC festival je ponovno potvrdio status najboljeg domaćeg glazbenog festivala.

Prvi je na grandiozni Veliki festivalski stage stupio Dražen Zečić s pjesmom “Tako sam sretan što te vidim”, a zatim je klapa Šufit iz Splita otpjevala nježnu baladu “Zavezan”. Debitantski nastup na festivalu potom je odradio Kristijan Rahimovski s pjesmom “Korak prekratak”, uslijedila je pjesma “Prijateljica” Pamele Ramljak, pjesma “Laž” Đanija Stipaničeva, a najmlađi se dio brojne vodičke publike posebno razveselio prvim taktovima pjesama Bojana Jambrošića “Obećana ljubav” i Kim Verson “Jača si od svih”. Toplu podršku Vodičana zaslužila je i dubrovačka grupa Silente koja je izvela pjesmu “Morski ljudi, morske žene”, a uz njih, debitantski je nastup na festivalu upisao i Alan Hržica sa skladbom “Ne da ti tuga”. Iz Splita u Vodice pristigli su Giuliano s pjesmom “Gdje smo mi”, klapa Iskon s “Okreni se”, a iz obližnje Žrnovnice doputovala je klapa Sveti Florijan koja je otpjevala pjesmu “Bila si mi sve”.

Prvi duet na ovogodišnjem CMC festivalu imali su Leteći odred i Ivana Banfić u pjesmi “Priznaj mi”, a nedugo potom novu stvar “Pusti me da živim” predstavila je domaća klapa Godimenti s američkim košarkašem i reperom Jusom Ronom i Taz Soldom. Buđenje i Opća Opasnost, koji su Vodičanima svirali dan ranije, otpjevali su “Ne govori više” odnosno pjesmu “Stranci”, a slavonski su blok na CMC festivalu upotpunili još Igor Delač s pjesmom “Dome najdraži” i Bosutski bećari koji su izveli pjesmu “Trebam te još”. Jedan od najvećih aplauza u Vodicama dobio je Ivan Zak koji je oduševio publiku pjesmom “Usne varane”, a u istom je ritmu nastavila razigrana Ivana Kovač s pjesmom “Ludilo”. Upravo je ta pjesma uvela publiku i gledatelje live prijenosa u pravi scenski show Nives Celzijus i Tamburaškog sastava Petica koji su otpjevali pjesmu “Karanfili” i osvojili nagradu portala 24sata.hr za najveći hit ovogodišnjeg festivala.

Uslijedili su nastupi Maje Šuput s velikim hitom “Neprilika”, Magazina “Školovana da preživim”, Alke Vuice u pjesmi “Ženska posada” te dobitnika priznanja za 40 godina uspješne karijere Željka Bebeka s pjesmom “Ožiljak”. Mladen Grdović provezao je “Crveni ferrari”, Tonči Huljić i Madre Badessa izveli su “Guštan”, a posljednja je pod svjetla CMC festivala stupila Jelena Rozga koja je izvela pjesmu “Okus mentola”. Kraljica domaće glazbene scene, koja je prošle godine na festivalu izvela pjesmu “Nirvana” s kojom je nominirana za Hit godine ovogodišnjeg Porina, primila je po završetku festivala nagradu za Izvođača godine 2013. CMC televizije.

Nakon festivalskog izdanja, na Velikom je stageu do kasno u noć pjevao Željko Bebek i bend koji je sve prisutne oduševio svojim repertoarom i neponovljivom karizmom i energijom.

Subotu u Vodicama otvorila je promocija novih izdanja Croatia Recordsa u Hotelu Olympia. Predstavljen je dvostruki festivalski CD, navijačka kompilacija “Svi u Brazil”, izdanja u ediciji “50/100 originalnih pjesama” među kojima su najveći hitovi Miše Kovača, Olivera Dragojevića, grupe Magazin, Severine, Zdravka Čolića i Vinka Coce, dok su Mladen Grdović i Dražen Zečić svoju kompilaciju najvećih hitova dobili neposredno prije CMC festivala, pa su i osobno sudjelovali na predstavljanju. Diskografska kuća Menart predstavila je novi album Pamele Ramljak “Prijateljica” i dodjelila srebrnu ploču Ivanu Zaku za album “Bolja od najbolje”. Vrijeme za druženje s kolegama glazbenicima i novinarima potom je pripalo autorima na konferenciji “Glas autora” u organizaciji ZAMP-a, a jake autorske snage činili su Tibor i Sanin Karamehmedović iz grupe Silente, Davor Radolfi, Kristijan Rahimovski i Dražen Zečić.

POPIS PJESAMA I IZVOĐAČA NA REVIJALNOM DIJELU FESTIVALA: