Izbornik

Spektakularno otvorenje jubilarnog 15. CMC festivala uz koncerte glazbenih zvijezda

Vodice su i ove godine domaćin brojnim glazbenim zvijezdama iz Hrvatske i cijele regije, kao i velikom broju predstavnika medija koji pomno prate sva zbivanja CMC festivala.

Tradicionalnim izletom brodom po šibenskom arhipelagu započeo je program CMC festivala. Na brodu je predstavljena trostruka festivalska kompilacija te cijelokupni program 15. CMC festivala Vodice 2023. powered by Calzedonia. Na konferenciji su govorili kreativna direktorica Croatia Recordsa, Nikolina Mazalin te gradonačelnik Vodica, Ante Cukrov Desto. Na festivalskoj kompilaciji nalaze se sve pjesme koje će biti izvedene u subotu na glavnoj festivalskoj pozornici, a u pitanju su hitovi više od 50 izvođača koji su već zavladali radijskim postajama diljem regije.

U večernjim satima na glavnoj festivalskoj pozornici niz koncerata započela je legenda rock scene, Jurica Pađen, sa svojim Aerodromom. Koliko evergreena Jurica ima u svojoj pjesmarici, čuli smo sinoć na vodičkoj rivi. “24 sata”, “Obična ljubavna pjesma”, “Što si u kavu stavila”, redao je Jurica hitove i rasplesao mnogobrojnu publiku pred festivalskom pozornicom. Jurica Pađen & Aerodrom u raznim konstelacijama djeluju više od 44 godine, a bez obzira na promjene glazbenih trendova nisu prestali isporučivati hitove koji pronalaze put kako do publike, tako i do radijskog i televizijskog etera. Iznimnim tekstovima i melodijama te vrhunskom produkcijom osigurali su status regionalnog rock giganta, što su potvrdili i sinoć na otvorenju jubilarnog 15. CMC festivala.

Nakon žestoke rock energije Jurice Pađena i grupe Aerodrom na scenu je došla jedna od naših najboljih pjevačica, fantastična Vanna. U sklopu CMC festivala nastupila je prvi put, a vodičku publiku zagrijala je svojim brojnim hitovima. Odabir pjesama koje je izvela još je jednom pokazao zašto je Vanna jedna od najboljih vokalistica na ovim prostorima. Pjevačica koja je prošle godine obilježila svojih trideset godina umjetničkog rada spektakularnim koncertom u Areni Zagreb dobila je i priznanje CMC televizije za izvođačicu 2022. godine. Na vodičkoj rivi, Vanna je sinoć publiku podsjetila na svoje početke, velike hitove ET-a te izvela sve do sjajnih autorskih pjesama poput “U tebi”, “Puna memorija”, kao i hitova iz trideset godina duge karijere, kao “24 sata”“Kao rijeka”, “Kao da me nema”.

Nakon Vanne na scenu je nastupila Indira Forza, pjevačica koja je dobro znana vodičkoj publici budući je na CMC festivalu nastupala i kao članica grupe Colonia, a vratila mu se i kao solo pjevačica. Jedna od najpopularnijih i najenergičnijih žena na estradi, raspoloženu publiku je rasplesala recentnima hitovima “Žena od titana”, “Atlantida”, “Dođi”, kao i velikim hitovima Colonije “Za tvoje snene oči”, “Oduzimaš mi dah” i “Svijet voli pobjednike”, a vjerujemo da će nam se Indira već iduće godine vratiti u revijalnom dijelu festivala.

Kako je večer odmicala tako je atmosfera bila sve užarenija, a energija je doslovno gorila kada su se na pozornici pojavile Učiteljice. Silvija, Ana i Andrea nastupiti će i na revijalnom festivalskom dijelu s pjesmom “Usne ko grožđe”, za koju su upravo objavile i izvrstan videospot. Popularne Učiteljice ove godine slave i devet godina postojanja, a devet je to godina za pamćenje tijekom kojih su svojim pjesmama i ljepotom osvojile srca publike diljem naše regije. Poznato je da je na njihovim koncertima već skoro puno desetljeće sjajna atmosfera, a to su cure dokazale i na vodičkoj pozornici te tako zatvorili program prve večeri na glavom stageu.

Kako su koncerti na glavnoj festivalskoj pozornici prilazili kraju, tako je polako počinjao program u Makini, popularnom klubu također na vodičkoj rivi. Koncertima Samoane, Marka Vukesa s bendom i Buryane, a i službenim after partyjem prve večeri, atmosfera je bila sve užarenija da je bilo jako teško naći slobodno mjesto u klubu. Party je trajao do ranih jutarnjih sati, kada su se Vodice okupale prvim sunčevim zrakama i nagovijestile još jedan nezaboravan dan.

Na glavnoj festivalskoj pozornici večeras je na rasporedu CMC festival powered by Calzedonia na kojem će nastupiti više od 50 izvođača, među kojima su i zvijezde Željko Bebek, Mladen Grdović, Alka Vuica, Ante Cash, Boris Novković, Ivana Kovač, Miroslav Škoro, Damir Kedžo, Daniel Popović, Feminnem, Lidija Bačić Lille & Buryana, Slavonske lole & Klapa More, Mia, Domenica, Duško Lokin, Darko Domijan, Davor Radolfi ft. Saša Antić, Frano Pehar & Tarapana, Ivan Zak, Teška industrija ft. Kiki Rahimovski, Opća Opasnost, Valentino, Učiteljice, Željko Krušlin Kruška, Cecilija, Elio Pisak, Amir Kazić Leo, Marina Tomašević, Meri Andraković, Marija Mirković, Mile Perkov i Klapa Godimenti, Gavrani, Ivan Sever, Marija Jelovečki, Ana Stanić, Noelle, Sandro Bastijančić & Ana Kabalin, Jure Brkljača, Post Rem, Dolores, Nikolina Tomljanović ft. Cooksa & Straights, Ivana Popović Martinović, Erna, Bon Voyage i Alen Hrbinić.

Nakon revijalnog dijela programa slijedi koncert neponovljive Lidije Bačić Lille koja će zatvoriti službeni festivalski program na glavnoj pozornici. Program počinje u 21 sat, a vodit će ga Edina Pršić i Dalibor Petko.