Izbornik

PREDSTAVLJAMO IZVOĐAČE CMC FESTIVALA VODICE 2024. powered by Calzedonia

Pripreme za 16. CMC Festival Vodice Powered by Calzedonia već su krenule.

Pjesme koje će izvesti neka od najpopularnijih domaćih glazbenih imena već su spremne, a sada je konačno poznat i popis glazbenika koji će 8. lipnja nastupiti na vodičkoj pozornici. Prvog dana festivala, 7. lipnja, očekuju nas i koncerti velikih glazbenih zvijezda, a kompletan program za oba dana bit će uskoro poznat.

Mate Bulić i Frano Pehar u Vodice dolaze raspjevati publiku pjesmom “Nisam ja bez korijena”

Jedan od najpopularnijih regionalnih pjevača Mate Bulić već je drugi put udružio snage s talentiranim glazbenikom Franom Peharom u duetu “Nisam ja bez korijena” koji će predstaviti u Vodicama 8. lipnja.

“Pjesma je baš po mom guštu, vokalno mi izvrsno odgovara i u takvim pjesmama se najbolje osjećam i snalazim. Frano Pehar je moj rođak koji je vrlo dominantna osoba u smislu svoga žanra, a ja sam drukčiji. To dosta dobro izgleda kada se spojimo, dokazali smo to i kroz naš prvi duet ‘Ja sam na te ponosan’, a ovo je samo nastavak”, rekao je Mate Bulić.

Glazbu i tekst potpisuje autor brojnih hitova, Dušan Bačić, a iza aranžmana i produkcije stoji Dejan Nikolić. Režiju dinamičnog spota snimljenog na više prekrasnih lokacija u Livnu odradio je studio FSA. Miljenik publike, čovjek iz naroda, kralj dijaspore – samo su neki od epiteta koje su Buliću dodijelili obožavatelji zbog velike ljubavi prema podneblju kojem njegovo srce pripada i danas.

Mate Bulić s karijerom dugom više od 40 godina, poznat je po brojnim hitovima kao što su “Gori borovina”, “Igraj Mare prašina se diže”, “Domu mom”, “Moja Hercegovina”, “Ivana”, “Dabogda se i ti udala” i “Tiho teče Neretva”.

Ivica Sikirić Ićo debitirat će na festivalu s pjesmom “Samo za ljubav”

Ove će se godine prvi puta na festivalu predstaviti Ivica Sikirić publici poznatiji kao Ićo. Ovaj zadarski pjevač odrastao je u svijetu klapske glazbe, a već od 12. godine svira mandolinu. Iako je tijekom svoje dugogodišnje karijere održao mnoge koncerte i okušao se na raznim festivalima, ovo će mu biti prvi nastup na CMC pozornici.

Ićo u Vodice dolazi s pjesmom “Samo za ljubav” za koju je glazbu i stihove pisao Rudolf Dvorski, a aranžman i produkciju odradio Igor Ivanović. U videospotu koji prati ovu pjesmu naglasak je na lijepim vizualima u intimnoj atmosferi. Pjesma se odnosi na sve vrste ljubavi pa se tako svatko može pronaći u njezinim stihovima.

“Mogu reći da je pisma nastala čak prije nekoliko godina, Rudi i ja smo shvatili da je još u điru i da će ju publika prihvatiti i evo radujem se nastupiti s njom na CMC festivalu”, rekao je Ivica Sikirić Ićo.

Glazbeni mu se san ostvario krajem prošlog stoljeća kada ga je klapa Trogir pozvala da zamijeni legendarnog Vinka Cocu i bude njezin prvi tenor. Samostalnu karijeru započinje 1997. godine kada je održao prvi nastup na Zadarfestu na kojem je osvojio 1. nagradu debitanta s pjesmom “Kad bi mogla priznati”.

Pjesmom “Opet je jubin cilin tilom” osvojio je srca publike 2021. godine, što dokazuje činjenica da su ubrzo nakon što je predstavljena na Splitskom festivalu, Dalmacijom osvanuli grafiti upravo s njezinim stihovima.