Izbornik

Po prvi puta na pozornicu CMC festival stat će Salto Guru

U Vodice slijeće kreativna splitsko-zagrebačka sedmorka Salto Guru, bend koji je prepoznatljiv po tome da ga čini čak četiri vokala.

Izvest će svoj treći singl “Potopljeni grad” koji je samo još jedan od dokaza koliko se dobro nadopunjuju.

“Okosnica benda su četiri vokala, to je nešto što je prepoznatljivo za bend i što nije uobičajeno, barem ne na našim prostorima. Četiri vokala koji ravnopravno nastupaju i pjevaju. Ne postoji lead vokal koji uvijek pjeva sve glavne dionice, mijenjamo se ovisno o visini dionice i karakteru pjesme, kako kome legne”, objasnio je Mario Alajbeg.

Na CMC festivalu nastupit će prvi puta pjesmom koja je nastala prije samog osnutka benda. Nakon što su zadobili pažnju publike singlovima “Dalje od nje” i “Lanternist”, predstavljaju “Potopljeni grad”, neobičnu pjesmu koja govori o neostvarenoj ljubavi.

“Što se tiče festivala, imam puno iskustava svojih kolega, slušao sam puno priča pa bi i ja htio imati priču iz Vodica sa CMC festivala tako da se baš jako veselim. Sva ta glazbena druženja na festivalima, mislim da je bit da se svi zabavimo”, rekao je Dino Purić.

Pjesme stvaraju iz gušta, a najavljuju kako bi svjetlo dana uskoro mogao ugledati i njihov album prvijenac. Svoje prijateljstvo grade još od srednje škole, a posebno ih veže ta ljubav prema glazbi.

“Toliko mi je gušt raditi s njima i stvarati takvu glazbu. Iskreno se nadam da će ljudi u Vodicama uživati u ‘Potopljenom gradu’, ali i u budućim stvarima koje ćemo radit”, zaključio je Dino.