Izbornik

Cijenjena multiinstrumentalistica Lana.S po prvi put na vodičkom festivalu

I CMC festival Vodice 2021. powered by Calzedonia imat će nekoliko debitanata, a Lana.S, odnosno punim imenom i prezimenom Lana Škrgatić, je najposebnija iz razloga što je već niz godina prisutna na sceni kao multiinstrumentalistica dok se sada po prvi put predstavlja kao solo izvođač i autorica.

Nakon suradnji s brojnim glazbenicima, uključujući i Zabranjeno pušenje, Divlje jagode i Crvenu jabuku, Lana.S nedavno je otkrila prvi solo singl “Naš svijet”. Ovaj singl ujedno je i najava njenog prvijenca koji će na tržište izaći prije festivala.
“Zaista sam sretna što sam napokon uspjela realizirati i svoj projekt. Skladati sam počela još odavno, ali se jednostavno nisam stigla tome sustavno posvetiti. Nedostatak koncerata u ovoj pandemiji mi je donio malo više vremena i zato sam prionula poslu i veselim se svom prvom albumu. Za umjetničko ime odabrala sam Lana. S jer je jako puno Lana na sceni, a ovo S mi ima veze sa saksofonom koji sviram uz klavir i flautu”, objasnila je Lana.

U videospotu redatelja Gorana Arbanasa Lana ja odsvirala flautu, klavir i saksofon, što je između ostalog čini jedinstvenom na našoj glazbenoj sceni. Stoga će njezin nastup na CMC festivalu doista biti specifičan i također jedinstven.
“U Vodicama sam provela neka luda ljeta, znam da je grad poznat po partijanju i uvijek sam tamo voljela biti tijekom ljeta. Znam da će tamo biti jako puno super izvođača te da je ovo vrhunski festival, stoga je ovo ujedno super prilika da se izravno publici mogu predstaviti s prvim singlom”istaknula je Lana.S koja jedva čeka nastup u Vodicama.